telefon
(0 varer) - 0,00 DKK

Din indkøbskurv er tom.

Fælles europæiske standarder for uddannelse i kano og kajak

Euro Paddle Pass (EPP) er et fælles europæisk uddannelsessystem, der administreres af de nationale specialforbund. EPP gør det muligt, at den uddannelse du tager hos Kano- og Kajakudlejningen Esrum Sø anerkendes i de øvrige EPP-lande.

Målet med EPP-systemet er at tilbyde en uddannelsesstruktur, der giver en god og sikker introduktion til kano- og kajaksporten for begyndere og gode progressions- og udviklingsmuligheder for dem, der søger nye og flere udfordringer. Samtidig er det et system, der gør det let for udøverne at sammensætte sin uddannelse på mange forskellige måder.

Man kan i øjeblikket tage EPP-niveauer i: Havkajak, kano, turkajak og surfkajak i Danmark. EPP-systemet kan betragtes som en udviklingstrappe med 5 trin, der starter med korte introduktionsforløb (EPP 1), begynderkurser/frigivelse (EPP 2) og hold for øvede roere der gerne vil fortsætte sin udvikling (EPP 3). Herefter er der tale om yderligere specialisering og en kombination af færdigheder og turlederkompetencer (EPP 4 og 5).

Til hvert niveau hører et kursus og en prøve. På kurserne præsenteres man for og trænes i de forskellige praktiske og teoretiske elementer, der ligger på niveauet. Til prøver testes man i de praktiske færdigheder og den teoretiske indsigt, der kræves for at bestå niveauet og opnå certificering. På EPP 1-2 afvikles kursus og prøve oftest som et samlet forløb, hvor deltagerne undervises og evalueres løbende. Deltagelse er altså i sig selv ikke nok til at bestå.

Det er et krav, at man i løbet af kurset og prøve har demonstreret de færdigheder og den viden, der ligger i niveauet. På EPP 3-5 er kursus og prøve adskilte forløb, og det er for de fleste nødvendigt at træne/studere mellem kursus og prøve for at kunne bestå prøven og opnå certificeringen.
 

www.kanoudlejningen.dk

This site uses cookies. By continuing to browse this site you are agreeing to our use of cookies. Find out more here.
Magentoxperten